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  • [경기도 광주(Gwangju, Gyeonggi Province)] 퇴촌 돌짜장(Toechon Dol-jjajang)
    Korean food 2022. 10. 10. 22:40
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    https://www.daangn.com/kr/job-posts/%EC%A3%BC%EB%A7%90-%EC%A3%BC%EB%B0%A9%EC%84%A4%EA%B1%B0%EC%A7%80-%EB%AA%A8%EC%85%94%EC%9A%94-gxaBtLBNs7J/

     

    주소 : 경기도 광주시 퇴촌면 원당리 153

    Address: 153 Wondang-ri, Toechon-myeon, Gwangju-si, Gyeonggi-do

    영업시간 : 10:00 ~ 17:00

    Business hours: 10:00 to 17:00

    (매주 월요일 휴무)

    (Closed every Monday)

     

     

    경기도 광주에 위치한 돌짜장을 파는 곳이다.

    It is a place that sells Doljjajang located in Gwangju, Gyeonggi-do.

    가족들과 나들이를 나왔다가 들리는 사람들이 많다.

    There are many people who come out of the outing with their family and stop by.

    주말에는 주차가 힘들 수도 있다.

    Parking can be difficult on weekends.

     

     

    기다리는 사람이 많다면 대기 예약을 해야 한다.

    If there are many people waiting, you should make a waiting reservation.

    화면에 영어 안내가 있으니 꼭 눌러.

    There is an English guide on the screen, so make sure to press it.

    사람이 많지 않은 평일이라면 바로 들어서 자리 안내를 받을 수 있다.

    If there are not many people on weekdays, you can go straight in and get a seat guide.

     

     

    이것은 일회용 앞치마다.

    This is every disposable apron.

    음식의 소스가 옷에 묻지 않도록 사용하는 것이다.

    It is used so that the sauce of the food does not get on the clothes.

    흰 옷을 입고 있다면 이걸 사용하는 것이 좋다.

    If you're wearing white, you'd better use this.

     

     

    메인 음식이 나오기 전에 '반찬'이 나온다.

    Side dishes are served before the main food is served.

    하얀 무가 떠 있는 것은 '동치미'라고 부르는 물김치의 한 종류이다.

    The white radish floating is a type of water kimchi called 'Dongchimi'.

    커다란 그릇에 나오는 것을 각자 개인 그릇에 먹을 만큼 떠 먹으면 된다.

    You can scoop up what comes out of a large bowl and eat it as much as you want on your own.

     

     

    왼쪽에 있는 것은 '단무지'이다.

    The one on the left is 'pickled radish'.

    무 절임으로 달콤 새콤한 맛이 난다.

    Pickled radish has a sweet and sour taste.

    오른쪽에 있는 것은 생 양파인데 그릇에 담겨 있는 '춘장'(검은 소스)을 찍어서 먹는다.

    The one on the right is a raw onion, and you dip it in "Chunjang" (black sauce) in a bowl.

    위에 두 가지가 일반적으로 짜장면과 함께 먹는 '반찬'이다.

    The two above are generally "side dishes" eaten with black bean noodles.

     

    https://www.diningcode.com/profile.php?rid=815pJwdwJmSE

     

    입구에서 왼쪽으로 가면 셀프코너가 있다.

    If you go left from the entrance, there is a self-corner.

    이곳에서는 '부침개'를 직접 만들어 먹을 수 있다.

    Here, you can make and eat Korean pancakes yourself.

    '부침개'는 공짜이다.

    "Pancake" is free.

    대체적으로 한 테이블당 한 두개를 만들어서 가져간다.

    Generally, they make one or two per table and take them.

    '부침개'는 얇게 만들어야 맛있다.

    'Pancake' is delicious when you make it thin.

     

     

     

    이 식당은 딱 두가지 메뉴만 판다.

    This restaurant only sells two menus.

     

    이 식당에서 제일 유명한 메뉴이다.

    It is the most famous menu in this restaurant.

     

     

    여러가지 해산물이 들어간 짜장면이다.

    It is jajangmyeon with various seafood.

    맵지 않다.

    It's not spicy.

    일반적인 짜장면과 별다른 차이점이 없다.

    There is little difference with ordinary jajangmyeon.

    하지만 가격은 일반 짜장면의 두 배이다.

    But it costs twice as much as regular jajangmyeon.

    달궈진 돌접시에 나오기 때문에 먹는 동안 음식이 식지 않는다.

    It is served on a heated stone plate, so the food does not cool down while eating.

    ◎ 양이 모자르면 쌀밥을 추가하여 비벼 먹으면 맛이 좋다.

     If the amount is insufficient, it tastes good if you add rice and mix it.

     

    돌짜장(中) 2인 사이즈.

    Dol-jjajang (medium size) size for 2 people.

    ₩ 20,000 won

     

    돌짜장(大) 3~4인 사이즈.

    Doljjajang (large size) Size for 3–4 people

    ₩ 30,000 won

     

    공깃밥 추가

    an extra bowl of rice

    ₩ 1,000 won

     

     

     

    매운 돼지 갈비찜 (中) 2인사이즈.

    Spicy braised short ribs (medium size) Size for 2 people.

    ₩ 29,000 won

     

    매운 돼지 갈비찜 (大) 3~4인사이즈.

    Spicy braised short ribs (large size) Size for 3 to 4 people.

    ₩ 39,000 won

     

    우동 사리 추가

    Add udon noodles

    ₩ 1,500 won

     

     

    돌짜장을 다 먹었으면 디저트를 먹자.

    Let's eat dessert when you're done with Doljjajang.

    셀프코너 쪽에 보면 '보리강정'이 있다.

    If you look at the self-corner, there is "Bori Gangjeong."

    한국의 전통 과자로 공짜이다.

    It's free with Korean traditional snacks.

    그릇에 적당히 담아 먹으면 된다.

    You can just put it in a bowl and eat it.

    '보리강정'을 사고 싶다면 계산할 때 카운터에 말하면 된다.

    If you want to buy 'Bori Gangjeong', you can tell the counter when you pay.

    보리강정 한 봉지

    One bag of "Bori Gangjeong."

    ₩ 2,000 won

     

    Korean's personal taste evaluation

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    신기한 돌그릇을 보고 싶은게 아니라면 추천하지 않는다.

    I don't recommend it unless you want to see a mysterious stone bowl.

    가격은 비싸지만 짜장면의 맛은 평범하다.

    The price is expensive, but the taste of jajangmyeon is normal.

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